söndag 28 september 2008

Dumlebrûlée

Receptet kommer från årets Allt om mat nr 14 bilden från www.lovemarks.com.

Till 6 portioner

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
15 Dumlekolor (jag kommer ta ännu fler nästa gång)
1 tsk vaniljsocker
4 äggulor

Garnering: ca 3 msk socker

Receptet görs som vanlig brûlée där du smälter ner Dumlekolorna efter att den kokats upp.

Sätt ugnen på 150 grader
Koka ihop mjölk, vaniljsocker och grädde efter uppkok smält ner kolorna i smeten.
Låt smeten svalna och rör ner äggulorna
Häll smeten i 6 små formar och grädda dem 1 timme i vattenbad
Låt svalna och bränn socker ovanpå innan du serverar



2 kommentarer:

Jo sa...

Uj, så gott! Det måste jag verkligen testa! TACK! :)

MOXY sa...

Mums, denna måste jag bara göra.